De segur que tothom qui haja passat per Altabix s'ha creuat amb aquestes inesperades formes i no ha pogut evitar preguntar-se què són. Metalls i plàstics escampats sobre el terra? Canyes penjades del sostre? Es tracta ni més ni menys que de l´exposició "PB Paisatgebodegó 6" de Paco Castelló.
Des de l’any 1998, aquest artista valencià emprén un camí personal i artístic contra la destrucció de la Terra, creant tota una línia expositiva al voltant de l’homenatge a les 4 erres: reduir, recuperar, reutilitzar i reciclar. Castelló construeix paisatges i bodegons mitjançant materials reciclats procedents de la indústria, així com altres elements naturals recollits al costat del seu estudi, principalment dels rius Magre i Xúquer (llavors, clofolles de nou, corfes de pipes, pinyes rosegades per esquirols, terra, petxines…).
La primera obra, titulada “OnesiPai (piscines d’acció intensiva)” està realitzada amb alumini, tubs de plàstic de PVC i canyes del Xúquer. És un reflexe de la pressió de l’urbanisme sobre les nostres costes.
La peça móvil, “Canyalització”, feta amb canya, acer i closques de caragol, ha sigut produïda especialment per a aquest espai obert a la UMH.
A més, també s'inclou una mostra de “Cremats”, pertanyent a un anterior treball de Castelló.
Aprofita i dedica uns minuts a contemplar i gaudir d'aquests excepcionals exemples d'art contemporani valencià: tens fins el dia 7 de gener per fer-ho.
També pots acudir a la Sala d'Exposicions de l'edifici de Rectorado i Consell Social, on, igualment, des del dia 10 de novembre, tothom pot accedir a obres de Castelló. No obstant això, amb facilitat aquestes segones han pogut passar tan desapercebudes a les nostres vistes com cridaneres ho han sigut aquestes tres.
Per a obtindre més informació, pots visitar:
Per a obtindre més informació, pots visitar:
Si no me equivoco, ¡primera entrada en valenciano! ¡Y en buen valenciano! ¡Nada de "bocadil de yamó y qués con aceit i tomat"! XD
ResponderEliminarYa para perfeccionar:
- ¡esos ENLACES!
- Autoría de las fotos, que echan en falta un poco de luz extra (Photoshop o equivalente, por ejemplo Gimp) y la identificación de cada obra mostrada para redondear.
¡Buen trabajo!