sábado, 18 de diciembre de 2010

La UMH encara té moltes coses per millorar

Els lectors de El Referente es tornen a pronunciar. Esta vegada la pregunta era la següent: "A quin nivell es troba la UMH pel que fa a l’ensenyament i les infraestructures?" Les respostes han sigut molt esclaridores.

Un massiu 65% dels vots afirma que a la universitat li queden encara moltes coses per millorar en tots els seus àmbits. Per altra banda, un 15%, la segona més votada, assevera que la millora hauria de ser sobretot en quant a les infraestructures. D’ací passaríem a un 10% que opina que la universitat, malgrat ser molt jove, té una qualitat indiscutible. Per últim, un 5% pensa que les infraestructures estan bé i caldria millorar el pla d`estudis, i altre 5% no es decanta per cap opció en concret ("pasapalabra”).

Amb estos resultats no podem fer altra cosa sino reflexionar sobre les dues respostes majoritàries, que sumen un 80%, junt a la de millorar el pla d`estudis, amb la que pujaríem a un 85% de persones que consideren que cal millorar algun aspecte, si no varis, relacionats amb el més bàsic d’una universitat: l'educació i les infraestructures. Per tant, per què un percentatge tant alt dels estudiants opina que la UMH té nombroses mancances en diversos aspectes? Quins són eixos aspectes? S’estan solucionant?

Ara contaré una anècdota que em va passar l`altre dia. Em trobava al meu lloc de treball, quan vaig sentir dos xiques que parlaven sobre els seus estudis a la Universitat d’Alacant. Arribades a un punt, una de les xiques comenta que fa poc va estar en la UMH per primera vegada, i que la seua primera impressió va ser un campus semi-buit i ple de bancals. Conte açò perquè és la representació, potser, d'alguna cosa pareguda al que vam pensar cadascú dels estudiants de la UMH la primera vegada que vam anar a fer la matrícula del primer curs. Van passant els anys, i en aquest aspecte s`avança molt a poc a poc. No obstant això, cal assenyalar que, pel que sembla, la universitat està decidint-se a ajardinar i millorar molts d´estos espais. Sense anar més lluny, tots els estudiants de Periodisme ens vam sorprendre quan vam veure aquesta setmana les activitats de neteja que estaven realitzant-se al descampat contigu a Atzavares. (Per a més informació: El cuadrado granate o La Bitácora de Atzavares). 

Fotografies arreplegades dimecres, durant les activitats de neteja del descampat.
Per altra banda, sembla que els estudiants també es mostren disconformes amb el pla d`estudis. Podem imaginar que la majoria d’estos vots es refereixen a la llicenciatura, ja que el grau acaba d’entrar de noves aquest any.  No obstant això, ja és un tema més subjectiu, sobre el qual es podria entrar a discutir les diferents carències o desordres acadèmics; però no és la intenció d’aquesta entrada. En tot cas, el que queda patent és que existeix un cert descontent.

És veritat que la UMH és una universitat molt jove (només cal veure d'altres que tenen una llarga tradició acadèmica), la qual cosa ens motiva a pensar que a un futur la UMH pot millorar bastant. De tal forma, acabarem amb una nota positiva, i deixarem dit de forma clara que el coneixement és universal, i no es pot, o és summament difícil, posar-li murs; encara que Bolonya tracte de fer tot el contrari.



2 comentarios:

  1. Está claro que hay muchas cosas que mejorar en nuestra universidad, pero yo creo que hay demasiadas críticas, tampoco está tan mal, he llegado a oír cada barbaridad...
    Una vez más muy buena entrada.

    ResponderEliminar
  2. Esta claro que la UMH tiene que mejorar bastante su aspecto. Una entrada muy buena y reivindicativa, chicos!!
    Un saludo desde el Rincón de las Curiosidades

    ResponderEliminar